Cal Llop obté el guardó de Turisme de Catalunya 2019 en la categoria d’enoturisme

Cal llop Guardó Turisme de Catalunya en Enoturisme
Cal llop Guardó Turisme de Catalunya Enoturisme

Gratallops, 9 de gener de 2020.- L’hotel Cal Llop ha obtingut el guardó de turisme de Catalunya 2019 en la categoria d’enoturisme. L’establiment el regenten des de fa 12 anys Cristina Jiménez i Waldo Bartolomé amb la intenció i la voluntat de “transmetre a tothom l’emoció del Priorat” des de Gratallops, que és el municipi que van escollir quan van arribar a la comarca fa 15 anys per viure-hi i obrir un negoci vinculat al sector del vi.

El reconeixement de la Generalitat de Catalunya arriba en un moment de consolidació del projecte i encoratja l’establiment a seguir desenvolupant la seva activitat enoturística sempre en col·laboració amb altres agents de la comarca, ja siguin cellers o molins d’oli. De fet, el premi reconeix el treball en xarxa de Cal Llop, el que permet posar en valor tots els actius del Priorat a través de les propostes enològiques que ha dissenyat i implementat al llarg dels anys. La seva propietària, Cristina Jiménez, comenta que el guardó és “un reconeixement per compartir amb totes les persones i cellers amb els quals treballem dia a dia; és un projecte col·lectiu”. I afegeix: “L’enoturisme és una eina formidable per mostrar la singularitat de la comarca i posicionar-la com a gran destinació turística innovadora, sostenible i de qualitat”.

Al llarg de tot l’any, Cal Llop, que és hotel i restaurant, rep visitants nacionals i internacionals i els obre un ventall ampli de propostes enoturístiques estretament relacionades al vi, la gastronomia, el paisatge i la cultura.

 

Una de les activitats més destacades és Tast amb Llops que té lloc durant la Fira del Vi de Falset, el primer cap de setmana de maig. La cita de 2020 serà el dissabte, 2 de maig. El 2019, el certamen va arribar a la 13a edició, consolidant la denominació “Vins de Vila i Terroir”.

La cita enològica permet als assistents tastar més de 60 vins de produccions molt limitades, marcades per la singularitat del terroir i la filosofia de vida del productor, fonamentada en l’ecologia, la sostenibilitat i l’artesania en la producció. Tast amb Llops va ser el primer dels actes satèl·lit que es van organitzar al Priorat coincidint amb la fira de vins de Falset i manté la filosofia dels inicis: vins de gran qualitat i un espai amable de conversa i diàleg amb els elaboradors. Els cellers de Gratallops que hi participen són elaboradors amb vins de finca i de vila d’altíssima qualitat:

 • Álvaro Palacios
 • Celler Cecilio
 • Celler de l’Abadia
 • Celler Devinssi
 • Clos Figueras
 • Clos i Terrasses
 • Clos Mogador
 • Fredi Torres Viticultor
 • Mas Martinet
 • Meritxell Pallejà
 • Ripoll Sans
 • Sara i René Viticultors
 • IgneusGratavinum
 • Vinícola del Priorat

Tast amb Llops convida cada any a un elaborador d’un altre municipi de la DOQ Priorat, un de la DO Montsant, un tercer de l’Estat espanyol i un quart de l’estranger, el que la fa un aparador únic de les noves tendències del món del vi.

 

Hotels amb Visites Cellers Priorat
Hoteles con visitas a bodegas Priorat

 

A més a més de Tast amb Llops, Cal Llop té un vincle estret amb viticultors i oleïcultors del Priorat i ofereix paquets a mida i personalitzats a cada client. Les propostes enogastronòmiques permeten descobrir el Priorat als visitant i fer-los recórrer diferents punts d’interès de la comarca perquè gaudeixin de la bellesa i singularitat de la comarca. L’Hotel té tres propostes definides:

 • El paquet enogastronòmic que està operatiu durant tot l’any.
 • Els específics de cada temporada aprofitant l’estació i els productes i atractius enoturístics que ofereix.
 • I el paquet “Cultura i vi” vinculat amb el Festival Terrer que reuneix música, vi, arquitectura i paisatge. Els clients poden participar dels concerts i allotjar-se a l’establiment per viure la tardor i els primers dies d’hivern.

En aquest sentit, Cal Llop proposa als visitants fer visites concertades en grups molt reduïts per conèixer els cellers de la DO Montsant (Venus la Universal, Vinyes Domènech, Celler de Capçanes, Celler Masroig i Cooperativa de Falset Marçà) i la DOQ Priorat (Clos Mogador, Clos Figueras, Mas Martinet, Mas d’en Gil, Portal del Priorat, Celler Devinssi, Celler Cecilio, Vinícola del Priorat, Cellers Scala Dei, Gratavinum, Vall Llach, Merum Prorati, Sangenís i Vaqué, Celler de l’Encastell, Mas Alta, Burgos Porta i Torres Priorat). El plantejament de les visites és que el visitant pugui passar una estona d’oci, però al mateix temps rebi coneixement i cultura: aprendre de varietats, terrer, formes de cultiu i estils, des de la viticultura tradicional a l’ecològica i a la biodinàmica. La idea és que el visitant es converteixi en un ambaixador dels vins del Priorat.

 

 

Gastronomia i carta de vins local. A nivell gastronòmic, el restaurant La Boca del Llop ofereix menús de temporada amb una selecció rigorosa de productes de proximitat i receptes basades en la cuina mediterrània i prioratina. Aquest any, s’han estrenat els “sopars al cor de Priorat” que inclouen menús de temporada i les “pissarres” amb assortiment de formatges, patés i curats ibèrics, amb una selecció de Vins de Vila de Gratallops.

També es proposen als clients sopars temàtics, relacionats amb les nits de les garnatxes i les carinyenes – varietats autòctones del priorat – i l’escanyavella de Gratallops, amb presència dels viticultors que elaboren vins monovarietats recuperant varietats ancestrals i culturitzant els assistents.

De fet, la carta de vins del restaurant fa una aposta total pels vins de la comarca, amb un ampli repertori de referències de les denominacions d’origen qualificada Priorat i denominació d’origen Montsant. Hi tenen un pes especial els vins de Gratallops, dels elaboradors amb els qual s’organitza el Tast amb Llops.

El guardó és un
reconeixement per compartir amb totes les persones i cellers amb els quals
treballem dia a dia; és un projecte col·lectiu. L’enoturisme és una
eina formidable per mostrar la singularitat de la comarca i posicionar-la com a
gran destinació turística innovadora, sostenible i de qualitat.
Cristina Jimenez. Dir. Hotel Cal Llop.Benvinguts a Cal Llop
“Wine Lover Boutique Hotel”

Oferta Especial Setmana Santa al Priorat

Escapa’t per Descobrir i Degustar el Priorat. Viu una Experiència Mística entre Vinyes i Ermites.

Li proposem aquesta Oferta Especial de Setmana Santa per descobrir els plaers únics de la Gastronomia i els Vins del Priorat, entre Vinyes i petites Ermites.

4 dies / 3 nits
A escollir del 9 al 13 d’abril 2020

Hotels amb Encant Catalunya

Experiència Enogastronòmica al Priorat

El nostre Clàssic EnoGastronòmic: La porta del Plaer

Li proposem 3 dies i 2 nits en aquest pack d’Enoturisme per descobrir, sentir i assaborir la essència del Priorat de la mà de la gastronomia, els vins i el seu entorn natural. Inclou 2 sopars i 2 visites guiades a Cellers del Priorat.

DESCOBREIXI EL NOSTRE CLÀSSIC ENOGASTRONÒMIC. Inlcou 2 sopars i 2 visites guiades a Cellers del Priorat.

3 dies/2 nits.

 • Des de: 212,50 € Per persona
 • Reservar